Летни програми

Лятната LEGO академия е специално разработена за всички LEGO любители! Децата сътворяват свят от LEGO и го съживяват чрез анимация. Същевременно се запознават със стоп кадър (Stop motion) анимацията – чрез камера и специализиран софтуер “вкарват” човечета и LEGO обекти като изображения в компютъра и създават анимирани видеа.

Заниманията са практически като в тях има много място за различни игри, дискусии и рисуване. Чрез учене чрез правене, децата научават и теоретични понятия от света на анимацията. Същевременно показваме и много визуални примери, които помагат на малките аниматори да усвоят новите понятия и да придобият визуална култура.

Децата работят по групи като всеки отбор измисля своя история, която разказва чрез нарисуван сториборд. След което децата заедно строят LEGO светове и създават анимирано видео по измислената от тях история. Към направеното видео добавят дигитално написани заглавия и звук. Всеки участник изработва плакат към направеното филмче.

В края на анимационната ваканция децата имат основни познания от света на анимацията и умения за използване на специализирана програма за заснемане на кадри.

Занятията са подходящи за деца от 7 до 11 години и са с продължителност 17 часа разпределени в 5 дни. Занятията се провеждат между 20 и 24 юни. Децата се събират между 8:30 и 9:00 и занятията започват в 9:00 и приключват в 12:30.

Групите се състоят от максимум 12 деца и ние осигуряваме професионална техника.

Предварителни знания и умения не са необходими.

Получавате 10% отстъпка за второ дете от семейството

219лв.


7 - 11 годишни

20.06 - 24.06

08:30 - 12:30 ч.

ул. „Цар Асен“ 88, ет.1, София

Записване
Преподаватели
Веселина Дашинова

През 2009 година завършва Кралския Колеж в Лондон, специалност анимация. Веси е енергичен преподавател с повече от 10 години опит във формалното и неформално образование.

Преподавала е в множество университети включително - University of East London, University for the Creative Art и Bauhaus-Universität, Weimar. Между 2010 и 2015 редовно организира анимационни и филмови кръжоци в Британския Филмов Институт (BFI) в Лондон. От 2016 година активно работи в България като лектор и преподавател.

В свободното си време обича да измисля креативни игри за 5-годишната си дъщеря, да се разхожда в планината и да рисува.

Очаквайте информация скоро.

Очаквайте информация скоро.

Галерия