Пролетна LEGO Aкадемия

Пролетната LEGO академия е специално разработена за всички LEGO любители! Децата сътворяват свят от LEGO и го съживяват чрез анимация. Същевременно се запознават със стоп кадър (Stop motion) анимацията – чрез камера и специализиран софтуер “вкарват” човечета и LEGO обекти като изображения в компютъра и създават анимирани видеа.

Заниманията са практически като в тях има много място за различни игри, дискусии и рисуване. Чрез учене чрез правене, децата научават и теоретични понятия от света на анимацията. Същевременно показваме и много визуални примери, които помагат на малките аниматори да усвоят новите понятия и да придобият визуална култура.

Децата работят по групи като всеки отбор измисля своя история, която разказва чрез нарисуван сториборд. След което децата заедно строят LEGO светове и създават анимирано видео по измислената от тях история. Към направеното видео добавят дигитално написани заглавия и звук. Всеки участник изработва плакат към направеното филмче. 

В края на анимационната ваканция децата имат основни познания от света на анимацията и умения за използване на специализирана програма за заснемане на кадри.

Занятията са подходящи за деца от 7 до 11 години и са с продължителност 15 часа разпределение в 5 дни.
Групите се състоят от максимум 12 деца и ние осигуряваме професионална техника.
Децата се събират между 8:30 и 9:00 и занятията започват в 9:00.
Краен срок за записване 31.03 или до изчерпване на местата.

📆 04.04.2022 – 08.04.2022
🕐 8:30 – 12:00
🏠 ул. „Цар Асен“ 88, ет.1, София
💳 195 лв
За академията вече няма свободни места! Очаквайте информация за обучения през лятото.