Курсът „Направи си филм - режисура и заснемане“ дава възможност на децата да застанат от другата страна на камерата и от зрители да се превърнат в режисьори и оператори. Децата заедно претворяват истории от техния живот като всеки в отбора има възможност да влезе в ролята на режисьор, оператор и актьор.

Малките кино творци работят с професионална техника, осигурена от нас. Занятията са базирани на учене чрез правене и децата придобиват теоритични знания, докато създават своите първи филми.

В края на курса децата имат основни познания от света на киното, свързани с препродукция и продукция на филм. Знаят какво е план, кадър, сцена и сценарий и са придобили умения за използване на професионална техника. В последното занятия децата ще представят пред своите родители и приятели материала от заснетите от тях истории.

Курсът е подходящ за деца от 10 до 14 години и е с продължителност 6 посещения, всяко по 2 астрономически часа. Групите се състоят от максимум 12 деца и ние осигуряваме необходимата техника. Краен срок за записване 14.02.2020.

Предварителни знания и умения не са необходими.

Получавате 10% отстъпка за второ дете от семейството или ако доведете приятел.

219 лв

10 - 14 годишни

23.02.2020 г. - 29.03.2030 г.
(неделя)

12:00 - 14:00 ч.

"Оборище" 61 (Сградата на образователен център Експлораториум), гр. София

Записване
Преподаватели
Деян Барарев

Деян Барарев е сценарист, режисьор и продуцент. Завършил е Филмова и телевизионна режисура в Нов Български Университет и е участвал в множество международни обучения и работилници за развитие на филмови проекти по цял свят. Сред най-престижните са „Talent Campus” на международните филмови фестивали в Берлинале и Сараево.

Негови са филмите „Значителните други“, „Ботев е идиот“, „Maika mi calling” и „Батмобил”. Късометражният му филм „Ботев е идиот” донася на Деян номинация за полет в изкуството на фондация „Стоян Камбарев“ и един от най-гледаните късометражни български филми в Youtube.

В свободното си време чете книги, не спира да гледа кино, а също така много обича да играе футбол.

Курсът „Направи си филм (чрез видеомонтаж)“ запознава децата с изкуството на видеомонтажа. Именно той е отговорен за голяма част от магията на всеки филм, който гледаме – в зависимост от поредността и начина на преходи между отделните сцени, зрителят възприема историята по различен начин.

Децата работят със специализирана програма за филмов монтаж Lightworks. Научават се как да свързват две видеа в едно, да подреждат, режат и залепят клипове, така че филмът им да разказва историята, която те искат. Децата използват предварително заснет видеоматериал и всеки екип създава сториборд и монтира заедно цялостен клип като добавя текст и звук.

В края на курса децата имат познания за понятия в киното като кадър, сцена, план, сценарий и умения за използване на специализирана програма за монтаж, а в последното занятия ще представят пред родителите си своите късометражни филми.

Всички записали се до 02.12.2019 получават 10% отстъпка от цената. Курсът е подходящ за деца от 10 до 13 години и е с продължителност 6 посещения, всяко по 2 астрономически часа. Групите се състоят от максимум 12 деца и ние осигуряваме необходимата техника. Краен срок за записване 05.12.2019.

Предварителни знания и умения по изкуства или дигитални техники не са необходими.

219 лв

10 - 13 годишни

08.12.2019 - 26.01.2020
(неделя)

12:00 - 14:00 ч.

ул. "Оборище" 61 (Сградата на образователен център Експлораториум), гр. София

Записване
Преподавател
Веселина Дашинова

През 2009 година завършва Кралския Колеж в Лондон, специалност анимация. Веси е енергичен преподавател с повече от 10 години опит във формалното и неформално образование.

Преподавала е в множество университети включително - University of East London, University for the Creative Art и Bauhaus-Universität, Weimar. Между 2010 и 2015 редовно организира анимационни и филмови кръжоци в Британския Филмов Институт (BFI) в Лондон. От 2016 година активно работи в България като лектор и преподавател.

В свободното си време обича да измисля креативни игри за 3-годишната си дъщеря, да се разхожда в планината и да рисува.

„Видеозаснемане и монтаж за напреднали“ е курс, специално разработен за децата, които са преминали през другите два курса в направление „Кино“. Той надгражда над поставените основи, дава им пълна творческа свобода и ги поставя освен в ролята на режиьори и мотнажисти, в тази на сценаристи. Резултатът е цялостен късометражен филм, който цялата група е измислила и създала заедно.

Курсът е подходящ за деца от 10 до 14 години и е с продължителност 6 посещения, всяко по 2 астрономически часа. Групите се състоят от максимум 12 деца и ние осигуряваме необходимата техника.

Задължително условие е децата да са преминали през „Режисура и видозаснемане“ и „Видеомонтаж“, за да се включат в курса.

Получавате 10% отстъпка за второ дете от семейството или ако доведете приятел.

240 лв.

10 - 14 годишни

Сградата на образователен център Експлораториум, Оборище 61

Очаквайте скоро
Галерия