За нас

Ние от LittleMakers вярваме, че всяко дете има силата да създава!

Дигиталните изкуства и технологии дават свобода на децата да развият въображението си, да преоткрият творческите си възможности и да развият нови умения в света на технологиите. Те придобиват увереност и разбират, че не е задължително да си талантлив художник, за да си добър творец, дизайнер, аниматор, кинорежисьор или уеб разработчик.

Преподавателският ни екип е изграден от професионалисти, които специализират в съвремени арт практики, дизайн и програмиране, а групите ни са от не по-вече от 12 деца. Така създаваме среда, в която децата творят свободно, преоткриват себе си и създават чрез традиционни арт похвати, съвременни дигитални техники и дизайн. Игровият подход е наш основополагащ принцип, като наблягаме на работата в екип с фокус върху свободното изразяване и уважение към личността.

Курсовете ни са разделени в 4 направления – „Стоп кадър анимация“, „Кино“, „Фотография и дизайн“ и „Програмиране“. Всяко направление и включените в него курсове целят развитие на креативното мислене, опознаване на дигитални техники и нови начини за използване на технологиите около нас. По време на занятията децата преминат през всяка стъпка на творческия процес от създаването на първоначална идея до нейното представяне. Научават се да използват специализирани програми за направата на анимация, дигитални колажи, обработка на снимки, снимане на видео и монтаж, както и да създават чрез писане на код.

Ценносите на нашия екип

Уважение
Конструктивна обратна връзка
Баланс между процес и резултат
Творческа свобода с ясни правила

Екип

Веселина Дашинова е преподавател и основател на LittleMakers.

През 2009 година завършва Кралския Колеж в Лондон, специалност анимация. Веси е енергичен преподавател с повече от 10 години опит във формалното и неформално образование.

Преподавала е в множество университети включително – University of East London, University for the Creative Art и Bauhaus-Universität, Weimar. Между 2010 и 2015 организира анимационни и филмови кръжоци в Британския Филмов Институт (BFI) в Лондон. От 2016 година активно работи в България като лектор и преподавател.

В свободното си време обича да измисля креативни игри за 5-годишната си дъщеря, да се разхожда в планината и да рисува.

Свържете се с нас: info@littlemakers.bg

Ренета Трайкова е основател на LittleMakers.

Рени обожава работата с деца и през последните 5 годините се е включвала в множество проекти и инициативи, свързани с тях.  Заемаше позицията Мениджър обучения в SoftUni Kids, а сега работи като сертифициран инструктур по Преживелищна педагогика и инструктор по туристическа езда. Преди да се отдаде на работата с деца, тя е работила в сферата на маркетинга и продажбите в интернационални компании. Представяла е успешни идеи за развитие на марки като Загорка, Coca-Cola, Perrier, Monin.

В свободното си време се отдава на нестандартни начини за опознаване на българските традиции, основател е на сдружение „НИШАН“. Обича планините и времето в природата.

Свържете се с нас: info@littlemakers.bg