КУРСОВЕ︎Мартеници оживяват - работилница по анимация за деца

Мартеници оживяват - Пижо и Пенда танцуват, мартенски охлювчета се разхождат по зелени полета и бяло-червени животни говорят! Всичко това е напълно възможно и то по най-забавния за децата начин - анимация!
Подходящ за деца от 7 - 13 години
Дата: 24 февруари
Час: 16:30 - 18:30
ЗАПИСВАНЕ ︎

︎Работилница по пясъчна анимация

Или една не толкова позната техника, но изключително красива и атрактивна. Ще видите как пясъкът по пръстите ви оживява.
Подходящ за деца от 7 - 13 години
Дата: 17 февруари
Час: 16:30 - 18:30
ЗАПИСВАНЕ ︎

︎Анимация с пластилин (Claymation) Как да направя стоп кадър анимация или искам да анимирам филмче по собствен сценарий. Подходящ за деца от 8 - 12 години
Дати: 10 февруари - 24 март Час: 14:00 - 16:00

ЗАПИСВАНЕ ︎

︎Дигитален колажИли как да обработвам и комбинирам изображения и текст, за да създадам своя собствена история, картичка или плакат. Подходящ за деца от 8 - 12 години
Дати: 10 февруари - 24 март Час: 11:00 - 13:00

ЗАПИСВАНЕ ︎


КОНТАКТИ


Занятията се провеждат в сградата на образователен център “Експлораториум” на ул. “Оборище” 61
Тел: 0887507590
Ел. поща: mail@veselinadashinova.com


︎ харесай ни
ЗА НАС


Ние от LittleMakers вярваме, че всяко дете има силата да създава!
 

Дигиталните изкуства дават свобода на децата да развият въображението си и да преоткрият творческите си възможности. Те придобиват увереност и разбират, че не е задължително да можеш да рисуваш, за да си добър творец, дизайнер, аниматор, кинорежисьор.

Ние създаваме среда, в която децата творят свободно, преоткриват себе си и създават чрез традиционни арт похвати, съвременни дигитални техники и дизайн. 

Игровият подход е наш основополагащ принцип, като наблягаме на работата в екип с фокус върху свободното изразаване и уважение към личността.

Курсовете ни целят развитие на креативното мислене и опознаване на дигиталните изкуства. По време на занятията децата преминат през всяка стъпка на творческия процес - развиването на първоначална идея, нейното представяне и изпълнение. В същото време се научават да използват специализирани програми за направата на анимация, дигитални колажи, обработка на снимки, снимане на видео и монтаж.

Веселина Дашинова е преподавател и основател на LittleMakers.

През 2009 година завършва Кралския Колеж в Лондон, специалност анимация. Тя е енергичен преподавател с повече от 10 години опит във формалното и неформално обучение.

Преподавала е в множество университети включително - University of East London, University for the Creative Art и Bauhaus-Universität, Weimar. Между 2010 и 2015 редовно организира анимационни и филмови кръжоци в Британския Филмов Институт (BFI) в Лондон. От 2016 година активно работи в България като лектор и преподавател.
︎ mail@veselinadahsinova.com
︎
0887507590