Курсът „Основи на Уеб Дизайна“ дава възможност на децата да се запознаят с основните стъпки при изготвянето на дизайн в уеб средата. Дацата ще придобият знания по цветова теория, комбиниране и използване на шрифтове, как най-лесно да използват "негативното пространство", за да приковат вниманието на потребителя. Всеки екип ще получи различни продукти, за които трябва да направи дизай. Екипите ще минат през основните стъпки за това - създаване на mood board (графично представяне на "усещането" за сайта), layout (логичната подредба на всички елементи) и краен прототип, който комбинира двете в себе си.

В края на курса децата ще покажат изработените от тях дизайни, и ще ни разкажат за креативния процес.

Курсът е подходящ за деца от 7 до 11 години и е с продължителност 6 посещения, всяко е по 2 астрономически часа. Групите се състоят от максимум 12 деца и ние осигуряваме необходимата техника. На 03.11. 2019 няма да се провеждат занятия, поради есенната ваканция на децата. Краен срок за записване 07.10.2019.

Предварителни знания и умения не са необходими.

Получавате 10% отстъпка за второ дете от семейството или ако доведете приятел. Получавате 10% отстъпка и ако заплатите курса до 03.10 вкл.

240 лв. 216 лв.

10 - 14 годишни

13.10.2019 г. - 24.11.2019 г.

17:00 - 19:00 ч.

Сградата на образователен център Експлораториум, Оборище 61

Записване
Преподавател
Дарина Йорданова

Дари започва да се занимава с дизайн и разработка на уеб сайтове още в 10-ти клас. От тогава развива уменията си с различни академии, семинари и курсове.

По същото време започва да се занимава с деца и ги увлича в света на физиката и химията. Тогава открива, че предаването на знания на малчуганите й носи истинско удоволствие и решава да продължи в тази насока.

След като преподава повече от 2 години в академия по програмиране за деца, тя решава, че е по-ценно това децата да обогатят цялостна идея за това как работи уеб средата.

В момента работи като front-end developer в една от водещите компании на пазара.

В свободното си време обича да решава логически задачи и да чете автобиографии.

Очаквайте информация скоро

Очаквайте информация скоро

Галерия